Za Hit srpnja bore se Dalmatino, Jelena Rozga i Petar Grašo & Nina Badrić

Danas kreće glasovanje za Hit srpnja nagrade Cesarica, a kome će pripasti nagradasaznat ćemo za točno dva tjedna. Ovaj mjesec nominirani su:

FALA BOGU, SRITNA ZVIZDO – DALMATINO

IDI TI – JELENA ROZGA

NEMOJ – PETAR GRAŠO I NINA BADRIĆ

Ispred nas su dva tjedna glasovanja, a svoj glas za Hit srpnja možete dati do 18. kolovoza u ponoć i to putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

Dosadašnji dobitnici mjesečne nagrade Cesarica su:

Hit siječnja – „Spokojan“ Marko Bošnjak

Hit veljače – „Mama ŠČ!“ LET 3

Hit ožujka – „Vojnik pod zvijezdama“ Tony Cetinski

Hit travnja – „Stare navike“ Prljavo kazalište

Hit svibnja – „Mamma mia“ Grše

Hit lipnja – „Mamacita“ Vojko V

Kome će pripasti Cesarica za Hit srpnja saznajemo 22. kolovoza!

FALA BOGU, SRITNA ZVIZDO – DALMATINO

Nova pjesma grupe Dalmatino „Fala Bogu, sritna zvizdo“ došla je dvije godine nakon hita “Refužo”. „Ova pjesma je prožeta ljubavlju i iskreno možemo reći da smo u nju zaista unijeli svoju dušu. Dodatno nas je inspirirala upravo naša publika koja je iz koncerta u koncert pjevala u glas s nama i davala nam svoje iskrene emocije i neizmjernu zadivljujuću energiju”, rekli su članovi grupe o novoj pjesmi. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ivo Jagnjić, a uz njega su za aranžman zaslužni Zdravko Sunara te Ante Gašpardi.

IDI TI – JELENA ROZGA

Novu pjesmu s kojom se predstavila na Melodijama Jadrana, za Jelenu Rozgu napisao je i skladao bračni par Huljić. „Kada sam pročitala tekst ‘pala sam na koljena’ jer je ovo najljepša pjesma koju je za mene ikad napisala, a napisala ih je dosta u ovih 27 godina“, rekla je Jelena Rozga o tekstu Vjekoslave Huljić te dodala kakvu je pjesmu željela za ovaj festival: „Kada smo razmišljali kakvu novu pjesmu za festival napraviti, rekla sam – daj mi nešto što nema nitko i neka bude vokalno zahtjevna“.

NEMOJ – PETAR GRAŠO I NINA BADRIĆ

Duet koji se čekao jako dugo konačno je snimljen – godinu dana od velikog hita “Jel ti reka ko” Petar Grašo je u pjesmi “Nemoj” ugostio jednu od najcjenjenijih i najnagrađivanijih glazbenica – Ninu Badrić. Glazbu za pjesmu „Nemoj“ potpisuje Tonči Huljić, dok su za tekst zaslužni Vjekoslava Huljić i Petar Grašo. U svojoj karijeri rijetko posežem za duetima. U 27 godina karijere snimio sam ih svega nekoliko. Da bi se osjećao komforno u suradnjama mora se poklopiti sve – i trenutak i glazba i izvođač. Nina i ja već dugo vremena čekamo da se sve tri stvari susretnu i dočekali smo je u ovoj pjesmi“ , ispričao je Petar Grašo.

Tebi sve dugujem

Tony Cetinski

I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić/B. Morić

Nemam više ni snage ni volje

Dražen Zečić & Lidija Bačić Lille

D. Zečić - B.Zlatanović