Vlaho Arbulić: “Markov vokal je snažan, a njegov senzibilitet iznosi emociju pjesme na pravi način”

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritike te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu – “Spokojan“.

Markov dugogodišnji suradnik Vlaho Arbulić zaslužan je za pjesmu koja je nominirana za Hit siječnja nagrade Cesarica, a u kratkom intervjuu nam je ispričao detalje suradnje s Markom te svoje planove za ovu godinu.

Tvoj glazbeni talent nije nepoznanica, ali kao da se dodatna magija dogodila suradnjom s Markom, jesmo u pravu?

Koliko god je nama autorima proces stvaranja najčarobniji, ključan je i odabir izvođača koji svojom interpretacijom i odlučnošću nosi projekt. Markov vokal je snažan, a njegov senzibilitet iznosi emociju pjesme na pravi način. Trudimo se svakim projektom dati neku magiju, a na slušateljima je da ocijene jesmo li u tome uspjeli.

Kako izgleda suradnja vas dvojice?

Povuci-potegni!

Kakav je Marko privatno? Za pozornicu je očito dobar!

Marko je osebujan u svakom smislu, nepredvidiv i impulzivan. Time kroči težim, ali svojim stazama.

Prednosti kantautorstva i prednosti autorstva?

Okušao sam se u kombinaciji to dvoje kako bih glazbu radio na što širi i otvoreniji način. Smatram da na taj način imam motiv dovesti do kraja i neke svoje glazbene eksperimente za koje ja sam ne bih bio najadekvatniji kao izvođač.

Što je dalje u planu, do kraja 2023.?

Plan je više no ikada slušati intuiciju.

Pjesma “Spokojan“ nominirana je a Hit siječnja nagrade Cesarica.

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

Mogu i sama

Nela & Nika Turković

A. Đinđić / N. Turković / J. Jakovljev - A. Đinđić / N. Turković