U KONKURENCIJI ZA HIT SVIBNJA DRAŽEN ZEČIĆ & LIDIJA BAČIĆ LILLE, IVAN ZAK I TONY CETINSKI!

Vrijeme je da odaberemo Hit svibnja između pjesama koje je domaća publika prometnula u najveće hitove prije početka ovogodišnje ljetne sezone! Među nominacijama za ovaj mjesec imamo jedan neočekivan duet i dva glazbenika koja uživaju veliku popularnost kod svoje publike. Danas kreće glasovanje, a nominirani su:

NEMAM VIŠE NI SNAGE NI VOLJE – DRAŽEN ZEČIĆ & LIDIJA BAČIĆ LILLE

Neočekivani splitski duet je spojio dvoje glazbenika s velikom publikom diljem regije zahvaljujući kojoj je pjesma vrlo brzo postala hit, a brzo se proširila i na društvenim mrežama. Ideja o suradnji se rodila, kako saznajemo, nakon zajedničkog koncerta koji su održali u Sloveniji, a nedugo zatim su već imali spremnu pjesmu.

Poznaju se već dugo godina, a zahvaljujući uspješnoj suradnji prvi zajednički singl je zavladao domaćim eterom i digitalnim servisima te tako zaslužio nominaciju za Hit svibnja. “Nemam više ni snage ni volje” je emotivna i romantična pjesma, autor teksta je Bratislav Zlatanović, a uglazbio ga je Dražen Zečić. Vinko Didović je zaslužan za aranžman.

TAJNE NAŠE – IVAN ZAK

Karijera Ivana Zaka prožeta je emotivnim pjesmama o ljubavi, a novom pjesmom namjerno se ne odmiče od tematike koju njegova publika toliko voli. U pjesmi i putem spota koji je pogledalo više od milijun i 500 tisuća slušatelja pokazuje paletu emocija i karijernu zrelost kojima osvaja publiku.

Pjesma govori o razdoru između prijateljstva i zabranjene ljubavi, a sam Zak ističe da ona simbolizira borbu čovjeka koji se nalazi na raskrižju. Teško opisive emocije pretočio je u glazbu i stihove, a reakcije njegove mnogobrojne publike donijele su mu nominaciju za nagradu Cesarica. Autor teksta je hitmejker Mario Mihaljević, a glazbom i aranžmanom se bavio Branimir Mihaljević i donio atmosferu vrijednu nominacije za glazbenu nagradu.

TEBI SVE DUGUJEM – TONY CETINSKI

Jedan od najboljih muških vokala naših prostora, Tony Cetinski, ponovno je nominiran za Cesaricu i to samo nekoliko dana nakon svog velikog rođendanskog koncerta u rasprodanoj Areni Zagreb! Koncertom je ispunio sva očekivanja publike, a tamo je izveo i posljednje objavljenu pjesmu zahvaljujući kojoj je nominiran za Cesaricu mjeseca svibnja.

Odličan je to poklon za Tonyjev 55. rođendan, a na tome treba zahvaliti i odlično uhodanom autorskom tandemu Ivanović – Vojvodić, te Borku Moriću koji je sudjelovao na aranžmanu. Prepoznatljiv mediteranski pop i pjevnost doprli su do ušiju publike koja je pjesmu pogurala do nominacije. Pjesma je i na koncertu naišla na odličan prijem.

Tebi sve dugujem

Tony Cetinski

I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić/B. Morić

Nemam više ni snage ni volje

Dražen Zečić & Lidija Bačić Lille

D. Zečić - B.Zlatanović