Tko je nominiran za Hit siječnja i koje su sve novosti u Cesarici 2023.?

Nakon uspješne 2022. godine i svečane dodjele nagrada Cesarica na kojoj su trijumfirali Eni Jurišić & Matija Cvek s pjesmom „Trebaš li me“ koja je proglašena Hitom 2022. godine, krećemo u novi krug!

I ove godine iz mjeseca u mjesec tražimo najbolju pjesmu, uz novost – sada onu najbolju biramo između 3 ponuđene pjesme. Cesarica Bestseller koja je također bila „zvijezda“ dodjele nagrada Cesarica 2022., ostat će u fokusu i tijekom 2023. U 12 mjeseci ispred nas, ekipa Cesarice pratit će sve izvođače, njihove koncertne aktivnosti i uz pomoć podataka HDS ZAMP-a doći za godinu dana do odgovora na pitanje – tko je imao najveći broj prodanih koncertnih ulaznica u 2023.?

Novu Cesarica godinu započinjemo i s novim, osvježenim, vizualom i web stranicom na kojoj ćete moći pratiti sve o nominiranim izvođačima i pročitati intervjue s njima.

Dodatna novost ovogodišnje Cesarice je i nova, dodatna platforma za glasanje! Uz dosadašnje platforme – web stranicu, Faceboook stranicu Cesarica i Cesarica Viber chatbot, od danas glasati možete i putem portala Glazba.hr!

A nominirani za Hit siječnja su….

NEKA NOVA JUTRA – CRVENA JABUKA

PIJESAK NOŠEN VJETROM – GIBONNI

SPOKOJAN – MARKO BOŠNJAK

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

NEKA NOVA JUTRA – CRVENA JABUKA

Pjesma „Neka nova jutra“ bila je najava istoimenog studijskog albuma jednog od najdugovječnijih bendova ovih prostora – Crvene Jabuke. Album se našao na tržištu krajem 2022. godine. S autorima ovog singla, Mirkom Šenkovskim Geronimom i Draganom Kajtazović–Šenkovski, Dražen Žerić Žera je surađivao i na prethodna dva studijska albuma, a njihova plodna suradnja nastavila se i na novom albumu. Gost u naslovnoj pjesmi albuma je glumac Mirsad Ibišević koji recitira stihove iz pjesme “Vječni prsten” Tina Ujevića.

PIJESAK NOŠEN VJETROM – GIBONNI

S Gibonnijevog EP-a „U po ure“ objavljen je i četvrti singl, pjesma „Pijesak nošen vjetrom“ koji je dobio i prateći videospot u režiji Matka Petrića.

U stvaranju pjesme sudjelovao je gitarist Vlatko Stefanovski, basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, violinist Marko Ramljak, dok je za dojmljiv zvuk masinqua zaslužan Haddis Alemayehu Haddinqo.

SPOKOJAN – MARKO BOŠNJAK

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritke te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu – “Spokojan“.

Pjesma “Spokojan” sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).