“Pijesak nošen vjetrom” je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipe glazbenika

‘Pijesak nošen vjetrom‘ četvrti je singl s Gibonnijevog EP-a “U po ure”, koji je dobio i sjajan prateći video spot u režiji Matka Petrića. Singl i spot naišli su na veliki interes publike taman u vrijeme kada je Gibonni rasprodao čak dvije Arene Zagreb, što dokazuje činjenica da je nominirana za Hit siječnja nagrade Cesarica.

‘Pijesak nošen vjetrom‘ otvara moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog suradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svjetski glasovitom ritam sekcijom koju smo upoznali još na “Mirakulu”, a koju čine basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, ‘Pijesak nošen vjetrom‘ je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipe glazbenika, rasna rock pjesma i jedan od budućih koncertnih favorita. Uz violinu sjajnog Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, opet smo u čas na world music terenu koji se opet pretapa u dinamičnu ‘pjesmu divlju‘, pravu rock himnu, za koju nema sumnje da će vam se na prvu uvući pod kožu.

O samom video spotu njegov redatelj Matko Petrić kaže: “Spotovi za Gibonnija su za mene uvijek poseban izazov. Mislim da je ovo naš deseti spot. Jako mi je drago ustvrditi, kad se malo osvrnem iza sebe, da su ti spotovi prilično drugačiji jedan od drugog. Kod njega nema polovičnih rješenja i uvijek nastoji izvući maksimum iz suradnika. To i mene motivira. Tako je i ovaj spot raskošan primjer raznolikih situacija, likova, pejzaža, crtanih animacija, video animacija, a sve u cilju da se pogodi kemija pjesme što je meni kao glazbeniku najvažnije.

Glazbu i tekst singla potpisuje Zlatan Stipišić Gibonni, dok je na aranžmanu radio sa svojim dugogodišnjim suradnikom, Nikšom Bratošem.

Pjesma “Pijesak nošen vjetrom” nominirana je a Hit siječnja nagrade Cesarica.

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.