Nova nagrada – Cesarica Bestseller!

Ove godine, na dodjeli nagrada Cesarica, 26. siječnja s početkom u 21:10 u HoB-u (bivša City Plaza Zagreb) i s direktnim prijenosom na HRT2, po prvi će se put dodijeliti i jedna nova nagrada. Uz Hit autora i onu najveću – za Hit godine, organizatori su najavili i jedan novitet – Cesaricu Bestseller!

Ovu nagradu primit će izvođač koji je u protekloj godini ostvario najveću prodaju koncertnih ulaznica, po evidenciji HDS ZAMP-a za komercijalna glazbena događanja kroz 2022. godinu u Republici Hrvatskoj.

„Od proljeća 2022. glazba se uživo vratila, jače nego ikad, u svim mogućim izdanjima: klupski nastupi, gradske priredbe, koncerti u velikim dvoranama i arenama, spektakularni glazbeni festivali na otvorenom… U 2022. godini premašen je rekordni iznos naplate autorskih prava na glazbenim događanjima iz predpandemijske 2019. godine. Dakle, ozbiljno je premašen i broj samih koncerata, što je posebno indikativno kad znamo da su koncerti „kao nekad“, tj. bez epidemioloških mjera, u 2022. godini zapravo ponovno krenuli tek krajem ožujka”, ponosno su izjavili organizatori temeljem podataka HDS ZAMP-a, iz kojih ćemo sad prvi put doznati koji je domaći izvođač prodao ukupno najveći broj ulaznica u cijeloj 2022. godini.

Radi se o priznanju onima čiji predani rad, glazbenu poruku i prepoznatljivi identitet publika nagrađuje najvećim komplimentom: kupnjom ulaznica.

„Cesarica Bestseller nagrada je za koncertnu izvrsnost i dobro promišljeno glazbeno poslovanje. No, iznad svega, to je priznanje važnosti i snage kojom pjesme na duge staze uspješno vežu glazbenike i njihovu publiku”, zaključuju organizatori.

Koja je pjesma hit 2022. godine, tko je hit autor i tko je najuspješniji koncertni izvođač saznat ćemo 26.1. na svečanoj dodjeli na kojoj publiku očekuju razna iznenađenja, između ostalog akustične izvedbe nagrađenih pjesama, reportaže sa spektakularnih koncerata te potpuno nova scenografija, kako bi doživljaj bio potpun.