Marko Bošnjak: “Drago mi je da sam se u Berlin vratio s još jednom nagradom”

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritike te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu – “Spokojan“.

Pjesma “Spokojan” sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

U kratkom intervjuu ispričao nam je dojmove nastupa na Cesarici, ali i planove za ovu godinu.

Hit travnja prošle godine i sad nominacija za Hit siječnja, dobro ti ide u Cesarici, jesi očekivao to?

Zahvalan sam što publika prati, podržava i uživa u mojim pjesmama. To je ono što je najbitnije, tako da imam privilegiju ponekad i očekivati nominaciju kada sam siguran da smo napravili dobar posao.

Dojmovi s nastupa na dodjeli nagrade Cesarica?

Bio sam iznimno sretan što sam nastupao na istoj pozornici na kojoj su svoje hitove izveli i neki od najvećih glazbenika naše scene. Bilo mi je ugodno na sceni i drago mi je da sam se u Berlin vratio s još jednom nagradom.

Jesi sam birao outfit ili imaš nekoga tko sipa ideje?

Outfit za Cesaricu je bio homage outfitu kojeg nosim u spotu za pjesmu “Spokojan” koja je trenutno nominirana za hit siječnja. Sam sam došao na tu ideju da ga nosim na Cesarici, a takav “statement piece” na našim prostorima mogu napraviti samo majstori brenda Klisab – Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić.

Žongliranje između fakulteta, karijere, Berlina, Zagreba…?

Poprilično se uspješno žonglira i vjerujem da će se tako i nastaviti. Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima i mislim da će u budućnosti samo biti lakše.

Tko je Marko Bošnjak privatno?

Mislim da je najbolje da me upoznate privatno pa da sami procijenite. Takve zaključke ne mogu baš donositi sam o sebi.

Glazbeni planovi za prvu polovicu 2023.?

Plan mi je objaviti što više kvalitetnih pjesama koje će doći do srca publike na bilo koji način. Glazba je uistinu moj život i želim uživati u svakom trenutku.

Pjesma “Spokojan“ nominirana je a Hit siječnja nagrade Cesarica.

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.