Kreće izbor za Cesaricu za Hit studenog!

Nakon što su Miach feat. Hiljson Mandela osvojili Cesaricu za Hit listopada s pjesmom „NLO“, vrijeme je za predzadnji ovogodišnji odabir, odabir Hita studenog, a glasovanje kreće danas!

U konkurenciji su:

Ima li nas sutra – Feminnem

Ne moram ni ja – Matija Cvek & The Funkensteins

Priča o nama – Franka

Samo se ljubit’ isplati – Jelena Rozga

Sunce moje – Mia

Glasovanje za Hit studenog traje do 16. prosinca u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

Rijetko koja pjesma me odvede u neki drugi svijet, a ova je to uspjela. Jednostavno te obuzme čista emocija, što je po meni najvažnije kod pjesme. Da izazove reakciju”, istaknula je Pamela Ramljak o novoj pjesmi grupe Feminnem.


Feminnem su svoj povratak na scenu najavile prethodnim singlom „Zajedno“, čime su prekinule gotovo desetogodišnju pauzu, a „Ima li nas sutra“ je najava stvaralačkog perioda koji je tek ispred njih. Ovu baladu autorski potpisuju Branimir Mihaljević (glazba i aranžman) i Nenad Ninčević (tekst).

Pjesmom „Ne moram ni ja“ Matija Cvek najavljuje novi album koji bi trebao izaći u proljeće 2023.


Ovom pjesmom ulazimo u novu fazu kreative u kojoj i moj prateći bend igra veliku ulogu. Nadzirani i vođeni dvojicom genijalnih glazbenika i producenata, Ivanom Pešutom i Srđanom Sekulovićem Skansijem, tražimo nova lucidna aranžmanska rješenja, a istovremeno pokušavamo zadržati naš live pristup muziciranju koji nas je obilježio i uvelike zbližio s publikom. Veselim se snimanju novog albuma i svim pjesmama koje će uskoro zaživjeti. Hvala Ivanu Vukušiću na gostovanju u videospotu”, kaže Cvek. Na spotu za novi singl radio je Luka Spečić.

Jako sam sretna što smo moja beba i ja snimili ‘Priču o nama’ i što će nam ostati kao uspomena. Voljela bih da i svima koji zavole ovu pjesmu ona obilježi lijepe trenutke i sjećanja koji će trajati zauvijek! U ovoj pjesmi mogu se pronaći svi koji će uz nju stvarati svoju priču za ispričati i podijeliti s voljenima“, komentirala je Franka svoj novi singl za koji glazbu i aranžman potpisuju Branimir i Matej Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević.

Spot u produkciji Sestrica i pod redateljskom palicom Luke Sepčića slavi žene – njihovu snagu, krhkost, talent i nježnost.

Pjesma “Samo se ljubit’ isplati” atmosferom vraća na same početke Jeleninog glazbenog puta. Pjesma koja inspirira pozitivnom energijom nastala je u radionici Vjekoslave i Tončija Huljića, a u fokus stavlja upravo ono što i sama Jelena drži jedinom pravom vrijednošću u životu.

Iznimno sam ponosna na svoje početke, na činjenicu da sam kroz tolike godine izgradila divan odnos kako s ljudima koji pišu pjesme moje duše, tako i s onima koji te pjesme sa mnom pjevaju, mojom publikom. A još sam ponosnija na činjenicu da riječi ‘Sve proleti, samo se ljubit’ isplati’ danas mogu pjevati bez ‘fige u džepu’. To pjevam, to mislim i tako živim”, objasnila je Jelena Rozga.

Nakon što je predstavljala Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu ove godine, sa svojom pjesmom “Guilty Pleasure”, Osječanka Mia Dimšić objavila je novi singl “Sunce moje”.

Pjesma ‘Sunce moje’ za mene je jako posebna jer je početak nove priče i uvod u novi album. Autorski su na njoj, kao i uvijek, uz mene radili Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, ali produkcijski je ovo prva suradnja s Rubikon Sound Factoryjem, što je donijelo jedan novi zvuk, predvođen gitarama koje su karakteristične za moj izričaj, ali je pjesma više u pop-izričaju“, kaže Mia.