Kreće izbor za Cesaricu za Hit prosinca!

Nakon što je Jelena Rozga s pjesmom „Samo se ljubit’ isplati“ osvojila Cesaricu za Hit studenog, došli smo do zadnjeg ovogodišnjeg odabira – odabira za Hit prosinca, a glasovanje kreće danas!

U konkurenciji su:

Laku noć – Tomislav Bralić i klapa Intrade

Pitanje je ljubavi – Silente

Poleti ptico – Marko Kutlić

Rijeke tiho teku – Marko Škugor

Sunce moje – Mia

Glasovanje za Hit prosinca traje do 03. siječnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice Cesarica, Cesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

Pjesma “Laku noć” jedna je od omiljenih Tomislavu Braliću i ostatku klape s njihovog najnovijeg albuma “Još bi tija”. Vinko Barčot autor je glazbe i stihova, a Leo Škaro pobrinuo se za izvanredan aranžman. Iza spota ponovno stoji Igor Goić i KREATHIA studio.

Spot smo snimali na lokaciji Jasenice u napuštenom rudniku i u Zadru na lokaciji Punta Bajlo“, poručio je Bralić. Klapa je oduševljena kako je sve ispalo, a Tomislav je u tom kontekstu naglasio: “Mislim da je ovo jedan od najljepših naših spotova, snimatelju Igoru Goiću se pjesma baš svidjela pa je dao sve od sebe (kao uvijek)!“.

„Pitanje je ljubavi“ sedmi je i posljednji singl s novog albuma grupe Silente, a ovom pjesmom bend zatvara veliki niz singlova i ciklus koji je započeo prije dvije godine te kreće s radom na novom materijalu.

Kao i za sve pjesme s albuma “IV” i na “Pitanje je ljubavi” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master.

Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke Silente pjesme, ali nikad ovako grubo i direktno. “Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara?” Pokušali smo taj problem provesti kroz pjesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurno da smo uspjeli, ali pjesma je dobra. Nadamo se da će je publika prihvatit i javit nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu prije nas”, poručuje Silente.

Marko Kutlić nakon uspješnog singla “Budiš me” predstavlja novu pjesmu – “Poleti ptico”. Ovu upečatljivu i energičnu pjesmu prati istoimeni video spot u režiji Antonija Davida Perine.

Atmosfera u spotu i odlična gluma Tene Belčić savršeno oslikavaju lepezu melankoličnih emocija koje donose melodija i tekst pjesme. Moram pohvaliti cijelu ekipu koja je radila na videu i pjesmi jer stvarno su se potrudili i napravili odličan posao“, kaže Marko.

Autor glazbe singla “Poleti ptico” je sam Marko Kutlić, na tekstu je radio Aleksandar Čubrilo, dok produkciju i aranžman potpisuje Antonio David Perina.

Nova pjesma Marka Škugora “Rijeke tiho teku” stari je hit iz radionice Tonči Huljić & Vjekoslava Huljić.

Za pripadajuću pjesmu snimljen je i spot u režiji PILOT studija, a glavnu ulogu ima poznata splitska novinarka Anamarija Alebić. Za novi aranžman zaslužan je Leo Škaro.

Nakon što je predstavljala Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije u Torinu ove godine, sa svojom pjesmom “Guilty Pleasure”, Osječanka Mia Dimšić objavila je novi singl “Sunce moje”.

Pjesma ‘Sunce moje’ za mene je jako posebna jer je početak nove priče i uvod u novi album. Autorski su na njoj, kao i uvijek, uz mene radili Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, ali produkcijski je ovo prva suradnja s Rubikon Sound Factoryjem, što je donijelo jedan novi zvuk, predvođen gitarama koje su karakteristične za moj izričaj, ali je pjesma više u pop-izričaju“, kaže Mia.

Tebi sve dugujem

Tony Cetinski

I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić/B. Morić

Nemam više ni snage ni volje

Dražen Zečić & Lidija Bačić Lille

D. Zečić - B.Zlatanović