Kreće glasovanje za Hit lipnja – Nominirani su Tony Cetinski, Vojko V i Silente

Utrka za nagradu Cesarica za Hit lipnja kreće danas, kome će pripasti nagrada saznat ćemo za dva tjedna, a nominirani su:

IMA NEŠTO – TONY CETINSKI

MAMACITA – VOJKO V

SVE ŠTO TREBA ZNAT O ŽENI – SILENTE

Ispred nas su dva tjedna glasovanja, a svoj glas za Hit lipnja možete dati do 14. srpnja u ponoć i to putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

Dosadašnji dobitnici mjesečne nagrade Cesarica su:

Hit siječnja – „Spokojan“ Marko Bošnjak

Hit veljače – „Mama ŠČ!“ LET 3

Hit ožujka – „Vojnik pod zvijezdama“ Tony Cetinski

Hit travnja – „Stare navike“ Prljavo kazalište

Hit svibnja – „Mamma mia“ Grše

Kome će pripasti Cesarica za Hit lipnja saznajemo 18. srpnja!

TONY CETINSKI – IMA NEŠTO
Tony Cetinski već je osvojio jednu Cesaricu ove godine i to onu za Hit ožujka s pjesmom „Vojnik pod zvijezdama“, a sad ima novu pjesmu – „Ima nešto“ koja je ušla u konkurenciji za – Hit lipnja! Ovaj put je udružio snage s poznatim autorom Nenom Ninčevićem s kojim je već surađivao i koji potpisuje tekst, dok je za glazbu, aranžman i produkciju zaslužan Branimir Mihaljević.

“Često poželim izaći iz svoje komfor zone, a upravo ova nova pjesma “Ima nešto” je eklatantan primjer za to. Volim ritam i atmosferu koju ova priča ima, a i jako mi je drago što sam započeo suradnju s još jednim od naših domaćih autora, Branimirom Mihaljevićem. Cijeli proces stvaranja pjesme, nastao je u njegovom studiju, gdje smo se svi zajedno super zabavili i zasigurno napravili neke nove i lijepe uspomene. Ono što me također iznimno raduje, to je video spot, za koji su ovoga puta bile zadužene “Sestrice”, predvođene redateljem Lukom Sepčićem“, rekao je Tony o svojoj novoj pjesmi.

MAMACITA – VOJKO V
U nešto više od tri mjeseca od objave albuma Vojka V pod nazivom „Dvojko“, pjesma “Mamacita” pokazala se kao najveći hit s albuma te se već devet tjedana ne skida s Billboardove ljestvice najslušanijih pjesmama “Croatia Songs 25“.

Vojko je pjesmu prepustio u ruke Rinu Barbiru, njegovom dugogodišnjem partneru kad je u pitanju režija videospotova, a osim uhodane suradnje s Barbirom, ovo je prva Vojkova autorska suradnja. Glazbu za “Mamacitu” uz njega potpisuje i mladi producent Mihovil Šoštarić, poznatiji kao Lockroom, danas možda i najtraženiji domaći producent, a koji je također zaslužan za mix i master pjesme.

SVE ŠTO TREBA ZNAT O ŽENI – SILENTE
Dubrovački bend Silente i ovaj je mjesec nominiran za Cesaricu s pjesmom „Sve što treba znat o ženi“. To je prva pjesma u kojoj nastupa nova vokalistica Lara Viktoria Ilić. Tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, uglazbio ju je Tibor Karamehmedović dok je glazbeni producent Nikša Bratoš.

Sve što treba znat o ženi klasičan je Silente duet Lare i Tibora“, kaže bend, „o ljudima koji su prepametni za ljubav, a preglupi za samoću“.