Hit siječnja ide u ruke Marku Bošnjaku za pjesmu “Spokojan”

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritike te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavio je novu pjesmu – “Spokojan“. A sada i osvojio nagradu Cesarica za Hit siječnja!

Pjesma sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

U nedavnom intervjuu za nagradu Cesarica otkrio nam je kako mu je bilo drago vratiti se u Berlin s Cesaricom za Hit travnja te kako je bio sretan što je nastupao na ovogodišnjoj dodjeli: „Bio sam iznimno sretan što sam nastupao na istoj pozornici na kojoj su svoje hitove izveli i neki od najvećih glazbenika naše scene“.

Nakon nominacije za Hit siječnja, porazgovarali smo i s autorom pjesme „Spokojan“, Vlahom Arbulićem. Vlaho nam je otkrio kako je autorima proces stvaranja pjesme najčarobniji, ali i kako je nužan odabir pravog izvođača: Markov vokal je snažan, a njegov senzibilitet iznosi emociju pjesme na pravi način. Trudimo se svakim projektom dati neku magiju, a na slušateljima je da ocijene jesmo li u tome uspjeli“.

Čini se da su uspjeli s obzirom na to da je Cesarica za Hit siječnja u njihovim rukama.

Uz Marka Bošnjaka, u konkurenciji za Hit siječnja bile su i pjesme „Neka nova jutra“ Crvene Jabuke i Gibonnijeva „Pijesak nošen vjetrom“.