Detour pobjednici Zagrebačkog festivala

Grupa Detour pobjednici su 69. izdanja Zagrebačkog festivala – njihova energična izvedba pjesme “Nekad je bilo bolje” autora Nenada Borgudana osvojila je najviše bodova stručnog festivalskog žirija.

Žiri kojeg su činili Josipa Lisac, Jasenko Houra, Miro Buljan, Ivona Čulo i Tomislav Štengl svojim su ocjenama na drugo mjesto plasirali “Zagrli život” (Mario Mihaljević) u izvedbi Luke Nižetića, a treće mjesto s istim brojem bodova dijele Zembo Latifa “Loše stvari” (Hrvoje Dominko, Domagoj Knezović, Ivan Bašić, Denis Mevlja) te Nelina izvedba pjesme “Sto godina” autora Matije Cveka i Nenada Ninčevića.

Super večer, osvojili smo dvije nagrade Zagrebačkog festivala. Bilo je divno, ovo je naš drugi nastup na festivalu i nije nam bio cilj pobijediti, ali smo presretni zbog toga. Hvala svima, uživali smo!“, izjavio je Nenad Borgudan, autor i frontman nagrađenog Detoura.

S izborom stručnog žirija slažu se i radijski urednici okupljeni u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika HURIN koji su se također odlučili za “Nekad je bilo bolje” kao najbolju pjesmu ovogodišnjeg festivala. Priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala po službenim podacima HDS ZAMP-a primio je Matija Cvek za svoj hit “Ptice”.

Nakon Alfija Kabilja, skladatelj i tekstopisac Ivica Krajač drugi je dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. Njemu u čast, publika Zagrebačkog festivala uživala je u posebnim izvedbama Krajačevih pobjedničkih pjesama sa Zagrebačkog festivala, “Dok razmišljam o nama” i “Platno, boje, kist i twist”.

Tebi sve dugujem

Tony Cetinski

I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić/B. Morić

Nemam više ni snage ni volje

Dražen Zečić & Lidija Bačić Lille

D. Zečić - B.Zlatanović