Denis Dumančić o pjesmi “Hodajmo po mjesecu”: “Vidim da se ljudima sviđa i drago mi je zbog toga”

Autorski dvojac Denis Dumančić i Fayo za Zagrebački su festival napravili pjesmu „Hodajmo po mjesecu“, koja je, čini se, ušla u uho slušateljima. Prošlogodišnja pjesma sa Zagrebačkog festivala bila je jedna od najemitiranijih, a ova je također u savršenoj formi i kalupu koji odgovara uhu slušatelja. Aranžman za pjesmu napravio je Miro Lesić – Lesique.

Dumančić, kako kaže, pjesme piše iz gušta i bez očekivanja, a to mu se uvijek pozitivno vraća. Spot koji prati pjesmu sjajno je režirao Tomislav Pović. Konstrukcija kadrova i paleta boja spotu daju vizualnu privlačnost, a članovi Letećeg odreda sjajno su se zabavili na snimanju. Vjerna publika nestrpljivo iščekuje 11. studijski album koji bi Leteći odred uskoro trebao objaviti, a na kojem će se naći i “Hodajmo po mjesecu”.

Singl je nominiran za Hit ožujka nagrade Cesarica, a s autorom pjesme Denisom Dumančićem smo popričali o pozadini pjesme te o planovima Letećeg odreda.

S pjesmom “Hodajmo po mjesecu” ste se vratili na pozornicu Zagrebačkog festivala, kako vam se sviđaju reakcije publike?

Reakcije na pjesmu “Hodajmo po mjesecu” su pozitivne uglavnom. Vidim da se ljudima sviđa i drago mi je zbog toga.

Koja je pozadina pjesme? Kako je nastajala i s kime ste sve na njoj radili?

Pjesma je nastala u suradnji s Fayom kao tekstopiscem i Mirom Lesićem kao aranžerom te producentom. Ono što je meni na početku bilo važno je to da se pjesma mora zvati “Hodajmo po mjesecu” jer mi to ima nekakav romantičarski ton. Ako je već ljubavna pjesma, što moze biti romantičnije nego pozvati ju na izlazak na mjesec.

Pripremate 11. studijski album. Kada će on ugledati svjetlo dana i što sve publika na njemu može očekivati?

Da, zaista pripremamo 11. studijski album i mislim da je on pri kraju. Fale još samo dvije pjesme da bi bio gotov, a ja već radim na njima. Zapravo, već se u studiju radi na njima. Što očekivati od novog albuma nakon 31 godine postojanja benda? Neki Leteći odred koji se možda kroz ovo vrijeme odrastanja pomalo mijenja. Ali to su minorne promjene. Autor ostaje isti, no s godinama čovjek možda drugačije razmišlja. Bit će to u svakom slučaju album koji ima tu našu crtu i prepoznatljivi pečat. Kad poslušaš album, možeš shvatiti da je to Leteći odred. Bit će uzbudljiv u svakom slučaju. Meni su to sve uzbudljive pjesme u toj našoj novoj fazi. Nadam se da će to i publika tako doživjeti.

Odakle vam inspiracija za pjesme, kako izgleda proces pisanja kod vas?

Inspiracija za pjesme naiđe iznenada. To svašta može biti, teško mi je sada reći. Postoje neki trenuci koji ti skrenu pažnju i izazovu razlog da se napiše pjesma. Kod mene taj proces zna biti različit, ali ono što mi je najčešće je to da radim melodiju pa onda na to tekst. Tako ukratko izgleda proces stvaranja mojih pjesama.

Glasovanje za Hit ožujka traje do 14. travnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

Mogu i sama

Nela & Nika Turković

A. Đinđić / N. Turković / J. Jakovljev - A. Đinđić / N. Turković