Danas kreće glasovanje za Hit veljače nagrade Cesarica

U novu, 2023. godinu, ušli smo s uzbudljivim izborom za Hit siječnja. U konkurenciji s Crvenom Jabukom i Gibonnijem, Marko Bošnjak osvojio je prvu ovogodišnju Cesaricu za pjesmu „Spokojan“ za koju je glazbu napisao Vlaho Arbulić, a tekst je zajedničko djelo Vlahe i Marka.

Danas krećemo u izbor Hita veljačea nominirani su:

NEVERA (LEI, LEI) – HARMONIJA DISONANCE

MAMA ŠČ! – LET 3

MASTER BLASTER – DETOUR

Glasovanje za Hit veljače traje do 17. ožujka u ponoć, a glasovati se može, podsjećamo, putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.

NEVERA (LEI, LEI) – HARMONIJA DISONANCE

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnje Dore bili su upravo oni – Harmonija Disonance. Njihova pjesma „Nevera (Lei, Lei)“ – posveta Neretvi i neretvanskom kraju, na prvu je osvojila publiku te se nametnula kao jedna od najizglednijih za pobjedu. Harmonija Disonance djeluje od 2016. godine kao projekt na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Danas se kao samostalni vokalni ansambl, koji surađuje s vrsnim poznavateljima i kazivačima tradicijske glazbe, bavi njenim sakupljanjem, očuvanjem i interpretacijom.

Glazbu za pjesmu „Nevera (Lei, lei)“ potpisuje Bartol StopićSanja Daić, Bojan Petrović i Bartol Stopić supotpisuju tekst, na aranžmanu je uz Bartola Stopića radio dvojac Pocket palma – Anja Papa i Luka Vidović, dok je za video zaslužna Teodora Martić.

MAMA ŠČ! – LET 3

„Mama ŠČ!“ pobjednička je skladba Dore 2023. i pjesma koja je odmah nakon izvedbe riječkog benda na pozornici Dore, postala najklikanija i najslušanija pjesma ovogodišnjeg natjecanja za Eurosong. “Mama ŠČ!” osvojila je ukupno 279 bodova, a autori pobjedničke skladbe su Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović.

Let 3 poručuje da nisu očekivali pobjedu, ali kada je već tu, planiraju prvo na posebno izrađenom ekološkom traktoru obići što više zemalja Europe koje sudjeluju na Eurosongu. Također, veseli ih što će se moći poigrati s grandioznim light show-om na europskoj pozornici.

MASTER BLASTER – DETOUR

Nakon singlova “Karavan” i “Nekad je bilo bolje” s kojim je Detour pobijedio na prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, u 2023. godinu ušli su u velikom stilu i s pjesmom “Master Blaster” se predstavili na Dori 2023.

I naš novi album će se zvati „Master Blaster“, a njegov izlazak planiramo ove godine, tako da je pjesma zapravo parola ili sinteza ideje naše glazbe izdane u protekle tri godine. Radi se o ljubavnoj pjesmi naglašenog, brzog ritma, pomalo elektroničnog zvuka i apokaliptične atmosfere o čemu osim glazbe govori i tekst“, ispričao je Nenad Borgudan koji je ujedno autor glazbe, teksta i aranžmana ove pjesme.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

Tebi sve dugujem

Tony Cetinski

I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić/B. Morić

Nemam više ni snage ni volje

Dražen Zečić & Lidija Bačić Lille

D. Zečić - B.Zlatanović