Ante Cash o pjesmi “Iđen doli”: “Ovo su možda čak i najbolje brojke koje smo imali”

Poznati imotski reper Ante Cash ima novu pjesmu, svojevrsnu odu povratku kući autobusom gotovo svakog studenta, pod nazivom „Iđen doli“. Tekst je pisao Ante Cash, a glazbu Natko Smoljan.

Dok sam ovo pisao, vratio sam se u vrijeme studiranja kad si busom išao u Imotski. Nadam se da će postati himna svih studenata malih dalmatinskih mjesta”, rekao je Ante uoči premijere pjesme. Za pjesmu je snimljen i spot u kojem se pojavljuju Mate Bulić kao vozač autobusa, Jole u ulozi vozača kamiona i Vedran Mlikota kao kondukter. O pjesmi, spotu, ali i planovima za dalje komentirao nam je sam Ante Cash u intervjuu.

Pjesma “Iđen doli” postala je pravi hit u kratkom vremenu, što vas je najviše iznenadilo po tom pitanju?

Ne volim graditi kule u oblacima po pitanju očekivanja kada pjesma izlazi. Uvijek sam sklon sam sebe tjerati da mislim da će lošije proći stvar nego što su možda objektivne okolnosti. Unatoč tome što sam znao da ova pjesma ima potencijala, svejedno me iznenadila jer ovo su možda čak i najbolje brojke koje smo imali, barem u tih prvih nekoliko dana. Najviše su me iznenadile brojke po YouTubeu jer to je baš nešto genijalno bilo. I “Vakula” i “Ante”, svi su imali dobar start, ali mislim da ovo nije imala nijedna pjesma.

Koliko je pjesma nastajala i koji događaj vam je “otvorio” inspiraciju za pjesmu?

Pjesmu sam napisao prije dva mjeseca. Dok sam ju pisao sam se vratio u glavi u vrijeme studiranja. Išlo je ovako. Dakle, mi smo htjeli završiti album, jer nam je album pri kraju i krenuo sam od jednog tekstića koji je bio simpatičan, ali ne i hitoidan. Krenuo sam dovršiti tu jednu staru stvar i u tom procesu pisanja sam napisao “iđen doli, stat ću na Macoli” te sam iste sekunde znao da je to sad gotovo, da moramo raditi spota, da pjesma mora drugačije zvučati i da treba ići s tim singlom. U jednu me ruku to stvarno razveselilo, a u drugu ruku znaš da te čeka teški cirkus od posla.

Imate zanimljive goste u spotu, kako je baš na njih pala odluka?

Pa ne znam kako vi, ali kada vidiš lice Mate Bulića i da ne znaš da je to Mate Bulić, što bi vi mislili, čime se on bavi? Ako itko izgleda kao vozač autobusa, to je Mate Bulić. A i Mlikota isto, stvarno vrhunski kondukter. Jedino je Jole malo previše fin za vozača koji vozi nekakvu građu na kamionu. A Božanstvena komedija su moji pajde s kojima radim emisiju i s kojima zapravo planiram da budu dio svakog budućeg spota.

Planirate li uskoro novi album?

Album planiram, bit će uskoro. Ne znam točan datum, ali to nije ni bitno. Dovršava se.

Što vam je najdraže kod vaših obožavatelja, upoznajete li se inače s njima?

Najdraže kod mojih obožavatelja mi je što su baš moji obožavatelji. Šalim se! Ne razmišljam toliko o tome, ali kada prodajem taj svoj proizvod, tj. glazbu koju radim, ona je usmjerena prema ljudima koji su po svemu slični meni. Nisam recimo tip izvođača koji ima publiku duplo mlađu od sebe. Imam osjećaj da bi sa svakim svojim obožavateljem mogao sjesti na kavu i da ne bi bili previše različiti. Upoznajem se s ljudima, ne glumim zvijezdu, ajmo to tako reći.

Kakvi su vam planovi za bližu budućnost, što možemo očekivati od Ante Casha?

Tri su stvari na kojima radim – Božanstvena komedija, Antina garaža i novi album kao i singlovi. Sve troje će dobiti nove sadržaje uskoro i to je to. Što se glazbe tiče, plan je barem dva singla godišnje pa ćemo se probati držati tog ritma.

Pjesma “Iđen doli” nominirana je za Hit svibnja nagrade Cesarica. Glasovanje za Hit svibnja traje do 09. lipnja u ponoć, a glasovati možete putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.