Tony Cetinski: “U mojoj karijeri ostvarili su se i neki snovi koje se nisam niti usudio sanjati”

Pjesmu „Vojnik pod zvijezdama“ Tony Cetinski odlučio je pokloniti svim ženama svijeta na Dan žena, ali i vojsci ljubavi, svojim vjernim fanovima. Autorski potpis na predivnu glazbu i tekst stavlja Dominik Miloš, dok se za aranžman i produkciju pobrinuo Mihael Blum iz Hit produkcije.

Vrlo je teško govoriti o samom sebi, tako i o pjesmi, pa bih volio da pjesma sama kaže ono što ima za reći, a ima. Ono što samo mogu potvrditi ovog puta s još većom sigurnošću, to je kako duboko vjerujem u ovu pjesmu i poruku koju nosi sa sobom te da će pronaći put do publike, a u kojoj će se mnogi pronaći“, rekao je Tony.

Pjesma “Vojnik pod zvijezdama” nominirana je za Hit ožujka nagrade Cesarica. S pjevačem smo popričali o pozadini pjesme, njegovoj karijeri te mnogočemu drugome.

Singl “Vojnik pod zvijezdama” osvojio je publiku u kratkom vremenu. Tko je sve na njemu radio i koja je njegova pozadina?

U pozadini pjesme je jednostavno ljubav. Naš tajanstveni autor Dominik se svojom skladbom izuzetno uklopio u priču koja je ujedno i nastavak prethodnog singla “Čuvam ljubav”, kao i aranžmani te produkcija koju sam ostvario s našim mladim snagama u Hit Recordsu. Mihael Blum je bio kao i uvijek na vrhuncu zadatka kao i moj bend koji je svojom svirkom pripomogao cijelom ugođaju pjesme Vojnik pod zvijezdama.

Sudeći po komentarima publike na pjesmu, dobivate redom samo komplimente. Što vam je najdraže kod vašeg odnosa s publikom?

Lijepo je kada shvatiš da si dao ljudima interpretaciju i skladbu koja se očekuje nakon 34 godine rada, ali još je divnije kada nanovo ipak uspijem iznenaditi.

Koje emocije nastojite prenijeti publici u svojim pjesmama?

Najljepši trenutak je naravno kad na koncertima snagom pjevanja s publikom zajedno dopremo do nekih neslućenih trenutaka i zajedničkih frekvencija ljubavi i sve moći koje ljubav sa sobom nosi.

Iza vas je bogata karijera, što smatrate najvažnijim za svoj uspjeh?

U mojoj karijeri ostvarili su se i neki snovi koje se nisam niti usudio sanjati. Tako da ništa više ne tražim niti forsiram. Pomolim se i puštam da se sve dogodi spontano. Puno radim, stvaram, ali nikud ne žurim. Možda nikada do sada nisam toliko uživao u svakom danu. Radio ili ne radio nastojim uživati u svom okruženju i ne misliti na riječ MORAM.

Što biste poručili mladim kolegama koji tek izgrađuju svoj put u glazbenim vodama?

Danas je puno teže opstati, nego postati i mladima svejedno nije lako izvan klanova funkcionirati. Svejedno, klonite se bilo kakvih klanova i budite strpljivi. Ponekad i glavom kroz zid zbog svojih ideja i stavova nije najjednostavniji put, ali uvijek se isplati na kraju. Biram teži put, jer se s njim mogu nositi! Sve može, ali ništa ne mora pa tako niti ja ne bih solio nikome pamet niti pričao bajke mladima kako napraviti hit ili karijeru, jer svatko za sebe gradi svoju životnu priču. Slušajte onaj glas koji vam govori ponekad u glavi kad morate nešto odlučiti i sigurno će vas dobro voditi. Prepustite se osjećajima, ali iskreno i sve će se dogoditi kako treba. Naravno radite, snimajte , svirajte i uživajte. Eto to vam jedino mogu savjetovati.

Pripremate li nova iznenađenja za publiku, što možemo očekivati iz vaše radionice u ovoj godini?

Život je pun iznenađenja pa sam odlučio raditi tek kratkoročne planove, korak po korak do krajnjeg rezultata. Naravno da pripremamo nešto veliko, samo ću vas iznenaditi. Nek je zdravlja svima i vidimo se na nekom od brojnih koncerata na teritoriju Ex Yu ili kako bi se popularno reklo “Regija” našeg djelovanja.

Glasovanje za Hit ožujka traje do 14. travnja u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, putem portala Glazba.hr te na službenoj stranici cesarica.org.