Kreće četvrto izdanje Cesarice

CESARICA – MOJ GLAS ZA HIT GODINE:

Kreće četvrto izdanje Cesarice – najveće hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine!

Počelo je novo izdanje nagrade Cesarica! Kao i prethodnih i ove će godine najveći hit birati publika svojim glasovima. Ovaj put, osim online glasovanja putem društvenih mreža (Facebook i Viber) i službene web stranice, publika će hit godine moći odabrati i putem telefonskih poziva kao i SMS glasovanjem. Objavljena je prva lista pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca siječnja, s čime je i službeno započelo glasovanje koje traje do 28. veljače u ponoć. 

Za Hit mjeseca siječnja 2020. konkurira sljedećih pet pjesama:

Hajde reci mi – Leteći odred
Ne daj na nas – Pavel feat. Tedi Spalato
Poljubi me sad – Damir Kedžo
Ratujem s tugom – Nina Badrić
Samo nek ona sretna je – Marko Kutlić

Glasovati se može online: putem Facebook stranice Cesarica m.me/cesaricaViber javnog profila Cesarice https://chats.viber.com/cesarica, te na službenoj stranici cesarica.org, ali i telefonskim pozivima kao i SMS glasovanjem.

Pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Nagradu za hit 2019. godine osvojila je Franka Batelić s pjesmom „Sve dok sanjaš“ autora Branimira Mihaljevića i Nenada Ninčevića. Godinu prije toga nagrada je pripala Petru Graši za pjesmu „Ako te pitaju“ koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2020. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti četvrte dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2021.