GRUPI SILENTE CESARICA ZA HIT PROSINCA!

Priopćenje za medije, Zagreb, 19. prosinca 2022.

HIT PROSINCA:

Grupa Silente osvojila je Cesaricu za Hit prosinca s pjesmom „Pitanje je ljubavi“!

U konkurenciji za Hit prosinca bile su pjesme: „Laku noć“ Tomislava Bralića i klape Intrade, „Pitanje je ljubavi“ grupe Silente, „Poleti ptico“ Marka Kutlića, „Rijeke tiho teku“ u izvedbi Marka Škugora i „Sunce moje“ – Mia Dimšić.

 

Pitanje je ljubavi“ sedmi je i posljednji singl s novog albuma grupe Silente, a ovom pjesmom bend zatvara veliki niz singlova i ciklus koji je započeo prije dvije godine te kreće s radom na novom materijalu.

Kao i za sve pjesme s albuma “IV” i na “Pitanje je ljubavi” tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master.

“Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke Silente pjesme, ali nikad ovako grubo i direktno. ‘Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara?’ Pokušali smo taj problem provesti kroz pjesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurni da smo uspjeli, ali pjesma je dobra. Nadamo se da će je publika prihvatiti i javiti nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu prije nas”, poručuje Silente.

Odabirom Hita prosinca došli smo do kraja ovogodišnjih mjesečnih odabira i kroz koji dan slijedi nam veliko finale – izbor za Cesaricu za Hit godine.

 

Tko će od 12 dobitnika nagrade za Hit mjeseca odnijeti najlaskaviju titulu saznajemo uskoro!

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

“Nastavno na prethodno rečeno od prije dva tjedna, ovom nagradom je izbjegnuta opasnost da moram završit’ fakultet, oženiti se i dobiti djecu i unuke. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili da i dalje živim kao dječak”, rekao je Tonči Huljić u svom šaljivom stilu.

Iako je u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi, uoči ljeta, Tonči Huljić s bendom Madre Badessa predstavio je novi singl – “Baci oko na mene” koji je prepoznala i publika. Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a kroz video spot obraća se svojoj unuci koja je prije nekoliko dana stigla na svijet. Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta Petra Graše i unuke. “Spot je možda jedna od mojih ‘najluđih’ autoironija, jer naime u spotu se nadam da ću doživjeti 85.godinu!”, kaže Tonči. Režiju spota također potpisuje Huljić uz stalnog suradnika Vojana Koceića.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit srpnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 16. srpnja.