Miach & Hiljson Mandela osvojili su Cesaricu za Hit listopada s pjesmom „NLO“!

Priopćenje za medije, Zagreb, 25. listopada 2022.

HIT LISTOPADA:

Miach & Hiljson Mandela osvojili su Cesaricu za Hit listopada s pjesmom „NLO“!

U konkurenciji za Hit listopada bile su pjesme: „Ima li nas sutra“ grupe Feminnem, „Javi se kad stigneš“ grupe Vatra, „NLO“ Miach feat. Hiljson Mandela, „Opasno tvoj“ Saše Lozara i „Priča o nama“ u izvedbi Franke.

Pjesma „NLO“, koja je osvojila Cesaricu za Hit listopada, jedna je od četiri priče koje se nalaze na EP-u perspektivne mlade glazbenice Miach pod nazivom “Između nas”, a koju je napravila u suradnji s jednim od najatraktivnijih imena domaće glazbene scene, trap pionirom Hiljsonom Mandelom.

“Pjesma ‘NLO’ je nastala tijekom ljeta te smo na njoj radili Mihovil Šoštarić i ja. Jedne ljetne večeri Miha i ja smo gledali film “Men In Black” te kada smo sljedeće jutro došli u studio, dok je Miha radio beat, ja sam inspirirana filmom počela pjevušiti ‘K’o da s drugog planeta si…’. Pogledali smo se i znali da je to to, te smo oko tog stiha i sagradili cijelu pjesmu. Kada je veći dio pjesme bio gotov, odmah nam je na pamet pao Hiljson i kako bi se njegov glas savršeno uklopio“, komentirala je nastanak pjesme Miach. A zbog nagrade Cesarica za Hit listopada je, kako kaže, jako sretna: „Ponosna sam na Hiljsona, producenta Lockrooma i sebe što smo zajedno stvorili nešto što je u očima slušatelja bilo vrijedno Cesarice!“.

Nagrada Cesarica već šestu godinu za redom iz mjeseca u mjesec osluškuje publiku i bira hitove mjeseca koji na kraju godine ulaze u veliko finale izbora za Cesaricu za Hit godine. Vrlo brzo čeka nas i izbor za Hit studenog!

“Nastavno na prethodno rečeno od prije dva tjedna, ovom nagradom je izbjegnuta opasnost da moram završit’ fakultet, oženiti se i dobiti djecu i unuke. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili da i dalje živim kao dječak”, rekao je Tonči Huljić u svom šaljivom stilu.

Iako je u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi, uoči ljeta, Tonči Huljić s bendom Madre Badessa predstavio je novi singl – “Baci oko na mene” koji je prepoznala i publika. Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a kroz video spot obraća se svojoj unuci koja je prije nekoliko dana stigla na svijet. Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta Petra Graše i unuke. “Spot je možda jedna od mojih ‘najluđih’ autoironija, jer naime u spotu se nadam da ću doživjeti 85.godinu!”, kaže Tonči. Režiju spota također potpisuje Huljić uz stalnog suradnika Vojana Koceića.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit srpnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 16. srpnja.