ROZGI I CVEKU CESARICA ZA HIT RUJNA!

Priopćenje za medije, Zagreb, 25. listopada 2022.

HIT RUJNA:

Jelena Rozga & Matija Cvek osvojili su Cesaricu za Hit Rujna s pjesmom „Zar je ljubav spala na to“!

U konkurenciji za Hit rujna bile su pjesme: „Izbor je tvoj“ Damira Kedže, „Javi se kad stigneš“ grupe Vatra, „Mijenjam se“ Mie Negovetić, „NLO“ Miach feat. Hiljson Mandela i „Zar je ljubav spala na to“ u izvedbi Jelene Rozge & Matije Cveka.
Pjesma „Zar je ljubav spala na to“, koja je osvojila Cesaricu za Hit Rujna, otvorila je i predstavila novi album koji priprema Jelena Rozga, a na kojem će se naći 19 odabranih pjesama obrađenih u akustičnoj verziji.
„Hvala svima, presretna sam što je baš ova pjesma, s kojom otvaram svoj akustični album Hit rujna! Album izlazi uskoro i jako mi je drago zbog ove Cesarice. I posebno hvala mladom gospodinu Cveku!“, komentirala je Jelena Rozga nagradu Cesarica.
Kako kaže, vodi se osjećajem i kod odabira suradnika, pa je na ovom putu u stopu prati njen suradnik, producent Srđan Sekulović – Skansi koji je napravio aranžmane za novi album. Pjesma s kojom je osvojila Cesaricu za Hit Rujna je obrada hita koji je prije više od 20 godina kao članica grupe Magazin otpjevala s Tifom, bivšim pjevačem Bijelog dugmeta. Ovaj duet s njom je otpjevao Matija Cvek, jedan od trenutačno najpopularnijih mladih pjevača. Nagrada Cesarica već šestu godinu za redom iz mjeseca u mjesec osluškuje publiku i bira hitove mjeseca koji na kraju godine ulaze u veliko finale izbora za Cesaricu za Hit godine. Čekamo uskoro i izbor za Hit listopada!

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

 

“Nastavno na prethodno rečeno od prije dva tjedna, ovom nagradom je izbjegnuta opasnost da moram završit’ fakultet, oženiti se i dobiti djecu i unuke. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili da i dalje živim kao dječak”, rekao je Tonči Huljić u svom šaljivom stilu.

Iako je u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi, uoči ljeta, Tonči Huljić s bendom Madre Badessa predstavio je novi singl – “Baci oko na mene” koji je prepoznala i publika. Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a kroz video spot obraća se svojoj unuci koja je prije nekoliko dana stigla na svijet. Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta Petra Graše i unuke. “Spot je možda jedna od mojih ‘najluđih’ autoironija, jer naime u spotu se nadam da ću doživjeti 85.godinu!”, kaže Tonči. Režiju spota također potpisuje Huljić uz stalnog suradnika Vojana Koceića.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit srpnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 16. srpnja.