Priopćenje za medije, Zagreb, 10. listopad 2022.

NOVIH 5 PJESAMA ZA HIT RUJNA

KREĆE IZBOR ZA CESARICU ZA HIT RUJNA!

Nakon što je Marko Kutlić osvojio Cesaricu za Hit kolovoza s pjesmom „Budiš me“, vrijeme je za odabir Hita rujna, a glasovanje kreće danas!

U konkurenciji su:

Izbor je tvoj – Damir Kedžo

Javi se kad stigneš – Vatra

Mijenjam se – Mia Negovetić

NLO – Miach feat. Hiljson Mandela

Zar je ljubav spala na to – Jelena Rozga & Matija Cvek

 

 

Glasovanje za Hit rujna traje do 21. listopada u ponoć, a glasovati se može putem  Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici  cesarica.org.

Nakon skoro godinu dana glazbenog zatišja, Damir Kedžo odlučio se publici predstaviti u drugačijem stilu s pjesmom „Izbor je tvoj“ kojom najavljuje treći studijski album.
Kedžo se s ovom pjesmom po prvi put predstavlja kao autor glazbe, dok stihove potpisuju Ivan Huljić i Matija Cvek. Ističe kako je na pjesmi radio godinu dana: “Prva ideja nastala je u studenom prošle godine i od tada sam ju radio s producentom Hrvojem Domazetom. Ivan Huljić i Matija Cvek su autori teksta koji savršeno opisuje i pojedine osobne borbe, a ujedno je i pjesma s kojom se publika može poistovjetiti. Okušavši se kao autor glazbe otvorio sam vrata prema novoj dimenziji u vlastitoj glazbi i neizmjerno se radujem pjesmama na kojima radimo.”

“Javi se kad stigneš” novi je, šesti po redu singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre. Glazbu i test potpisuje Ivan Dečak, dok je produkcija i dalje u sigurnim rukama Jure Ferine i Pavla Miholjevića. Video spot djelo je uspješnog mladog redatelja Filipa Gržinčića.
„U dugim vezama svađa među partnerima ne mora nužno završiti lošim i fatalnim ishodom. Ponekad iz svega iznikne pjesma, dok razgovor i poljubac pred spavanje često rješavaju i najzamršenija klupka ega. Takav je primjer pjesma ispred vas, pojačajte do daske, raspakirajte kofere i otpetljajte zapetljana ega“, opisao je Ivan Dečak inspiraciju za pjesmu “Javi se kad stigneš”.

Nova pjesma Mie Negovetić “Mijenjam se“ ima snažnu poruku, a iza pjesme i poruke stoji upravo ona, kao autorica glazbe i teksta. Novu pjesmu moderne produkcije aranžmanski su oblikovali Mia Negovetić i Srđan Sekulović, dok je za vrhunsku produkciju spota zaslužna ekipa Lumiere Productiona na čelu s redateljem Artemom Dushkinom.
„Prikazali smo ženu u svijetu medija, ogoljenu pred istinom koju drugi sami stvore na temu onoga što čuju ili misle. Što se zapravo skriva ispod njezine kože? Pritisak, seksizam, diskriminacija i sve ono što na dnevnoj bazi može sama o sebi pročitati, bez da je izvorno došlo od nje i njezine istine. Cilj ovoga spota je da dokažemo što se zapravo krije ‘iza zastora’“, opisala je Mia svoju novu pjesmu.

Perspektivna mlada glazbenica Miach objavila je novu pjesmu u suradnji s jednim od najatraktivnijih imena domaće glazbene scene, trap pionirom Hiljsonom Mandelom, pod nazivom „NLO“. Ova pjesma jedna je od četiri priče koje se nalaze na EP-u “Između nas”.
“Pjesma ‘NLO’ je nastala tijekom ljeta te smo na njoj radili Mihovil Šoštarić i ja. Jedne ljetne večeri Miha i ja smo gledali film “Men In Black” te kada smo sljedeće jutro došli u studio, dok je Miha radio beat, ja sam inspirirana filmom počela pjevušiti ‘K’o da s drugog planeta si…’. Pogledali smo se i znali da je to to, te smo oko tog stiha i sagradili cijelu pjesmu. Kada je veći dio pjesme bio gotov, odmah nam je na pamet pao Hiljson i kako bi se njegov glas savršeno uklopio. Hiljsona oboje poznajemo s obzirom na to da je Miha radio s njim na njegovom albumu “Mandela Effect” te smo mu se javili s idejom. Hiljsonu se pjesma svidjela te je snimio svoj vers i time savršeno zaokružio cijelu priču.”, ispričala je Miach.

Jelena Rozga priprema album na kojem će se naći 19 odabranih pjesama obrađenih u akustičnoj verziji. Ovaj je album pjevačica napravila sebi za dušu, ali i kao poklon svojoj publici .
Kako kaže, vodi se osjećajem i kod odabira suradnika, pa je na ovom putu u stopu prati njen suradnik, producent Srđan Sekulović –Skansi koji je napravio aranžmane za novi album, a prva pjesma kojom najavljuje album obrada je hita „Zar je ljubav spala na to“ koji je prije više od 20 godina kao članica grupe Magazin otpjevala s Tifom, bivšim pjevačem Bijelog dugmeta. Ovaj duet s njom je otpjevao Matija Cvek, jedan od trenutačno najpopularnijih mladih pjevača.

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.