MARKU KUTLIĆU CESARICA ZA HIT KOLOVOZA!

Priopćenje za medije, Zagreb, 27. rujna 2022..

HIT KOLOVOZA:

Marko Kutlić osvojio Cesaricu za Hit Kolovoza s pjesmom „Budiš me“!

U konkurenciji su bile pjesme: „Budiš me“ Marka Kutlića, „Jube moja znaj“ Nene Belana & Fiumensa, „Lipo mi je tu“ koju izvodi klapa Rišpet, „Sutra“ Nike Turković i „Zamisli“ u izvedbi Massima. 


Marko Kutlić je pjesmu „Budiš me“ predstavio uoči ljeta i s njom nastupio na Prokurativama na Splitskom festivalu.

Ova ga pjesma, kaže posebno veseli, a od njezinog stvaranja do izlaska, kako kaže Marko, u njemu se slušajući i pjevajući javlja osjećaj radosti i topline. “Volio bi da se isti osjećaj probudi i u srcima ljudi kad ju budu slušali”dodaje.

Marko je radio sam na glazbi, a tekst je pisao s dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Aleksandrom Čubrilom Sašom. Produkciju potpisuje mladi producent Antonio David Perina, a osim njega na pjesmi su gostovali i razni glazbenici.

Nagrada Cesarica već šestu godinu za redom iz mjeseca u mjesec osluškuje publiku i bira hitove mjeseca koji na kraju godine ulaze u veliko finale izbora za Cesaricu za Hit godine. Čekamo uskoro i izbor za Hit kolovoza! 

“Nastavno na prethodno rečeno od prije dva tjedna, ovom nagradom je izbjegnuta opasnost da moram završit’ fakultet, oženiti se i dobiti djecu i unuke. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili da i dalje živim kao dječak”, rekao je Tonči Huljić u svom šaljivom stilu.

Iako je u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi, uoči ljeta, Tonči Huljić s bendom Madre Badessa predstavio je novi singl – “Baci oko na mene” koji je prepoznala i publika. Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a kroz video spot obraća se svojoj unuci koja je prije nekoliko dana stigla na svijet. Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta Petra Graše i unuke. “Spot je možda jedna od mojih ‘najluđih’ autoironija, jer naime u spotu se nadam da ću doživjeti 85.godinu!”, kaže Tonči. Režiju spota također potpisuje Huljić uz stalnog suradnika Vojana Koceića.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit srpnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 16. srpnja.