Cesaricu za hit srpnja osvojila mlada Lorena s pjesmom "Jedno bez drugoga"

Priopćenje za medije, Zagreb, 30. kolovoza 2022..

HIT SRPNJA:

Cesaricu za hit srpnja osvojila mlada Lorena s pjesmom "Jedno bez drugoga"

Mlada i talentirana Splićanka, Lorena Bućan osvojila je nagradu Cesarica za Hit srpnja s pjesmom „Jedno bez drugoga“.

U konkurenciji su bile pjesme: „Fortunata“ koju izvodi Danijela Martinović, „Jedno bez drugoga“ u izvedbi Lorene, „Kontra neba ne smiš ić“ Marka Škugora, „Sve smo mogli imat“ koju izvodi Doris Dragović i „Zamisli“ u izvedbi Massima.

Pjesmu “Jedno bez drugoga”, autora Tončija i Vjekoslave Huljić, Lorena je izvela na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Upravo je taj festival Loreni dao vjetar u leđa jer je na njemu osvojila i prve važne nagrade. “Još jedna nominacija za Cesaricu…. Da mi je ovo netko rekao prije 3 godine, ne bi mu ni riječi vjerovala. Hvala vam svima od srca šta ste odvojili svog vrimena i dali glas, zauvik ću vam bit zahvalna ”, izjavila je Lorena.

“Nastavno na prethodno rečeno od prije dva tjedna, ovom nagradom je izbjegnuta opasnost da moram završit’ fakultet, oženiti se i dobiti djecu i unuke. Zahvaljujem svima koji su mi omogućili da i dalje živim kao dječak”, rekao je Tonči Huljić u svom šaljivom stilu.

Iako je u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi, uoči ljeta, Tonči Huljić s bendom Madre Badessa predstavio je novi singl – “Baci oko na mene” koji je prepoznala i publika. Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a kroz video spot obraća se svojoj unuci koja je prije nekoliko dana stigla na svijet. Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta Petra Graše i unuke. “Spot je možda jedna od mojih ‘najluđih’ autoironija, jer naime u spotu se nadam da ću doživjeti 85.godinu!”, kaže Tonči. Režiju spota također potpisuje Huljić uz stalnog suradnika Vojana Koceića.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit srpnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 16. srpnja.