Priopćenje za medije, Zagreb, 20. prosinca 2021.

HIT PROSINCA ZA HIT GODINE

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Ovogodišnje izdanje nagrade Cesarica bliži se velikoj završnici!
Pjesma “Poljubi me za kraj” koju izvodi grupa Silente, ponijela je titulu hita studenog i pridružila se dosadašnjim finalistima: Matiji Cveku, Albini, Marku Kutliću, Tončiju Huljiću i Petru Graši, Gibonniju, Željku Bebeku, grupi Dalmatino i Loreni, a sad je vrijeme da vidimo tko će zajedno s njima ući u utrku za Hit godine.
Preostao nam je još jedan mjesečni hit, a to je hit prosinca. U konkurenciji su pjesme:

U konkurenciji su pjesme:

Čuvam misto – Marko Škugor
Jel’ ti reka ‘ko – Petar Grašo
Nova godina nije se dogodila – Vatra
Pamtim – Nina Badrić
Plači mila – Albina

“Čuvam misto” posebna je pjesma jer je prva u kojoj je Marko Škugor ujedno i autor teksta i glazbe. Spot je u režiji Pilot Studija, a glavni protagonisti su šibenski glumci Jasminka, Anđelka, Ana i Kristijan.
“Dragi moji, poklanjam vam ono najbolje od sebe. Ovo je prva od pjesama u kojoj sam autor i teksta i glazbe te jedva čekam čuti i vidjeti vaše reakcije. Nadam se da ćete uživati u ovoj ljubavnoj priči jednako kao i ja stvarajući ju”, rekao je Marko.

 

Petar Grašo napokon je predstavio dugoočekivani singl “Jel’ ti reka ‘ko”. Radi se o mediteranskoj baladi s upečatljivom Grašinom interpretacijom. Pjesma je nastala u studiju Tomislava Mrduljaša, glazbu potpisuje Tonči Huljić, a autori teksta su Vjekoslava Huljić i Petar Grašo.

“Dali smo si vremena i dugo smo radili na osmišljavanju aranžmana pjesme “Jel’ ti reka ‘ko” jer nisam htio izgubiti tu emociju koja se dogodila kad mi je Tonči Huljić prvi put odsvirao pjesmu”, ispričao je Grašo. Režiju spota potpisuje Vojan Koceić.

“Nova godina nije se dogodila” novi je, četvrti po redu, singl s nadolazećeg desetog studijskog albuma Vatre. I smjestio ih je u konkurenciju za Hit studenoga! Ivan Dečak objasnio je što su željeli poručiti s novim singlom:
“Naš novi singl zapravo je sugestija slušateljima: slavite svaki dan, bez obzira bio on tmuran ponedjeljak, dosadna srijeda ili jedva dočekani petak, pronađite u svakome od tih dana barem nekoliko minuta za proslavu s bližnjima!”

 

Nova pjesma Nine Badrić “Pamtim” nastala je u suradnji s Predragom Martinjakom, a Nina Badrić već tradicionalno potpisuje stihove za koje priznaje da su se već duže vrijeme ‘kuhali’ u njoj.

“Pjesma “Pamtim” je moja najintimnija pjesma do sada. Doslovno se napisala sama. Ja sam samo bila tu da uzmem papir i olovku jer “Pamtim” je sama pala iz duše. Emotivno sam je proživjela jer je meni poznato o čemu govori. Sve što se taložilo u meni izašlo je s njom van. Pokupila je iz mene sve emocije kao spužva, a ja vjerujem da će i publika prepoznati tu emociju i pronaći svoju osobnu vezu s njom”, rekla je Nina. Spot za pjesmu režirao je Dario Radusin.

Albina je izdala prvi autorski singl na hrvatskom, „Plači mila“. Osim u čitavom procesu stvaranja pjesme, sudjelovala je i u izradi vizualnog identiteta te je s redateljem Lukom Sepčićem razvila njegov koncept.

„Uvijek sa sobom nosim planer pa sam tako i tada pri ruci imala jedan blokić po kojem sam počela pisati. I pjesme su samo krenule iz mene. Tematike su im različite i mogu reći da sam sa svim tekstovima zadovoljna. No, Branimir Mihaljević i ja prepoznali smo “Plači mila” kao potencijalni singl”, rekla je Albina.

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.