Željko Bebek: Najljepše je to priznanje koje kroz nagradu Cesarica dobivamo od naše publike

Priopćenje za medije, Zagreb, 29. lipnja 2021.

VIDEO INTERVJU:

Željko Bebek: Najljepše je to priznanje koje kroz nagradu Cesarica dobivamo od naše publike

Cesaricu za Hit lipnja osvojio je Željko Bebek s pjesmom “Kupit ću nam sat”.

“Iskoristili smo vrijeme pandemije i vrijeme u studijima da se potrudimo da se desi nešto glazbeno, čime ćemo jedan dan, kada pandemija prođe, ili barem kad pokaže da prolazi, obradovati svijet. Mislim da je Kupit ću nam sat jedna od takvih pjesama, vrlo ljubavna, vrlo optimistična”, rekao je Bebek.

Marko Kutlić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih izvođača novije generacije, predstavio je krajem veljače pjesmu „Budi moja noć” koja je donijela dosta drugačiji zvuk od onoga na kakvog smo do sada navikli u Markovim izvedbama. Produkcija je vrlo organska i svaki instrument je odsviran uživo u studiju. Pjesmu potpisuje Marko u suradnji s Vjekoslavom Dimterom i Damirom Bačićem.

Pjesma “Kupit ću nam sat”, novi je službeni singl i spot legendarnog Željka Bebeka. Pjesmu je Bebek izveo prvi put uživo na ovogodišnjem CMC festivalu, a singl je ujedno bio i najava njegovog novog studijskog albuma “Mali oblak ljubavi”, koji je na tržištu od 11. lipnja. 

 

“Pjesma je nastala u radionici Marija Mihaljevića i Branimira Mihaljevića”, rekao je Bebek i dodao: “Prvog trenutka kad sam čuo tu pjesmu, shvatio sam da se radi o pjesmi koju će publika voljeti.”

 

Pjesma govori o prolaznosti vremena: “Mladost o kojoj govorimo u pjesmi Kupit ću nam sat, mladost je zapravo tajna koja se zove ljubav. Ne samo ljubav prema supruzi, djeci, prema društvu, nego općenito ljubav, i prema glazbi i prema životu. Svemu je rješenje.”

 

Sat je nešto što nas stalno podsjeća da se nešto dogodilo ili se tek treba dogoditi, a saznali smo i još neke detalje o satu o kojem Željko Bebek pjeva u pjesmi: “Ja sam probao ovaj svoj Apple Watch vratiti nazad, nisam uspio… ali me svi uvjeravaju, kad me pogledaju i upitaju za moje godište, pa ga ja kažem, onda svi kažu da sam ja sigurno negdje našao taj sat.”

 

Nova pjesma već se neko vrijeme može čuti u radijskom eteru i dobila je brojne pohvale vjerne Bebekove publike, a singl prati i videospot koji je ujedno i prvi spot koji je Bebek snimio ove godine. 

 

“U spotu Kupit ću nam sat zapravo je kompletno moja ekipa, svi dečki koji me prate već godinama. Tu je naravno i moj sin Zvonimir koji, osim što je sjajan glazbenik, sjajan mladi čovjek, ovog trena više nije dječak, ovog trena je student. Upisan je na fakultet, a sigurno da će uspjeti i fakultet i glazbu, s obzirom na to da ima moje gene.”

Legendarni glazbenik podijelio je s nama i svoje iskustvo s fakulteta:  “Studirao sam pravo i bio sam dosta dobar na tom putu. Međutim moram priznat da sam u toku studija shvatio da to ipak neće biti posao koji bi ja volio raditi. Jedino što sam zapamtio s tog fakulteta, odnosno što sam dobro naučio, to je neki dar govorništva.”

Ističe da mu je najvažnija i najbitnija podrška supruge Ružice: “Ne samo da je moja divna supruga i majka naše djece, ona je i moj manager, ona je u svemu, to je moja Pahuljica.”

Pitali smo Bebeka zna li kako je nagrada Cesarica dobila ime: “Ime Cesarica je došlo po Gibonnijevoj pjesmi koju je otpjevao pokojni Oliver Dragojević. To je jedna od najljepših pjesama koja se ikad desila u hrvatskoj pop glazbi.”

Za kraj, Bebek je poručio: “Dragi moji, puno vam hvala za glasove koje ste poklonili pjesmi Kupit ću nam sat! Dobit ćete takav sat kada vam bude zatrebao jer ste od srca glasovali. Puno vas voli vaš Bebek!”

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit kolovoza bit će predstavljeno u ponedjeljak 13. rujna.