Priopćenje za medije, Zagreb, 12. srpnja 2021.

HIT LIPNJA ZA HIT GODINE

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Pod motom “Moj glas za hit godine” još jedna pjesma ušla je u finale izbora za hit godine. Pjesma “Kiša (Z’naab)” koju izvodi Gibonni, koji je ujedno i autor pjesme, ponijela je titulu Hita svibnja. Gibonni se pridružio dosadašnjim finalistima – Matiji Cveku, Albini, Marku Kutliću, Tončiju Huljiću i Petru Graši, a utrka za najveću glazbenu nagradu publike se nastavlja i u potrazi smo za novim mjesečnim hitom.

U konkurenciji za Hit lipnja su pjesme:

Ja još uvijek imam istu želju – Nina Badrić
Kupit ću nam sat – Željko Bebek
Ostani dite – Luka Nižetić
Putujemo i kad stojimo – Massimo
Sna’ću se ja – Doris Dragović

”Pjesmu sam napisala neposredno prije ovog ludog perioda u kome smo se svi našli i nekako snašli, no kako je korona zaustavila sve, a najviše nas glazbenike tako sam je stavila na čekanje za neka bolja i sretnija vremena. Mislim da je sada pravo vrijeme za nju jer nosi jednu pozitivnu, nepretencioznu poruku. Nadam se da će pronaći i svoj put do publike”, rekla je Nina Badrić o novom hitu.

“To je prva pjesma na mom novom albumu. Radi se o lijepoj pjesmi zaraznog tempa koji smo snimali u jednom opasnom prostoru pa je samim time i snimanje bilo naporno. Radi se o nedovršenoj Sveučilišnoj bolnici u Zagrebu na kojoj više nema prozora, ambijent je razrušen, a koliko je opasan govori i podatak da se tamo treniraju dečki za akcije spašavanja. Redateljica Sandra Mihaljević odabrala ga je upravo jer govori o prolaznosti vremena. Sat je nešto što te stalno podsjeća da se nešto dogodilo ili se tek treba dogoditi”, rekao je Bebek.

“Nastavljamo dalje s provjerenim zvukom Mediterana i tekstom koji šalje jednu divnu poruku koja budi u svima nama ono najljepše, emociju bezbrižnosti života djeteta. Vidim da je publika super reagirala na nju, komentari su pozitivni, a i nakon mjesec i po dana od premijere došla je do pola milijuna pregleda na YouTubeu”, zaključuje Luka.

“Ova pjesma svojevrsna je posveta vremenu u kojem živimo i drago mi je da je Gonzo uspio dati joj i vizual koji ocrtava njezinu emociju. Mislim da su Aljoša, Ivan i Nenad napravili jednu predivnu numeru koja će nas uvijek podsjetiti na ono najvažnije u našim životima, hvala im”, rekao je Massimo.

 

Doris Dragović kaže da su ona i Ivan Huljić ovu pjesmu dugo pripremali i da je bila pravi izazov: “Ponovno jedna životna tema koju svi mi živimo svaki dan, ali zahvaljujući Vjekoslavi Huljić, izrečena na poseban poetski način.”

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.