Albina: Pjesma “Tick-Tock” je izvukla tu neku ludu, energičnu verziju mene

Priopćenje za medije, Zagreb, 29. lipnja 2021.

VIDEO INTERVJU:

Albina: Pjesma “Tick-Tock” je izvukla tu neku ludu, energičnu verziju mene

“Kad sam prvi put čula pjesmu ‘Tick-Tock’ nisam bila sigurna je li pjesma za mene tj. jesam li ja za pjesmu, ali ugodno sam se iznenadila na kraju. Pjesma je izvukla tu neku ludu, energičnu verziju mene.”

Drugu nominaciju publike za Cesaricu – Hit godine osvojila je Albina s pjesmom “Tick-Tock”.

“Puno mi znači nagrada publike, ipak je u konačnici najbitnije što ljudi odaberu. Bili stručni ili ne, oni osjećaju, a to je najbitnije jer glazba se najviše osjeća. Hvala još jednom što ste prepoznali moju pjesmu”, izjavila je Albina.

 

Albina je odlazak na Euroviziju izborila 13. veljače uvjerljivom pobjedom na Dori, prikupivši najviše glasova od žirija i publike. Ovogodišnja predstavnica Hrvatske u prvoj je polufinalnoj večeri nastupila 18. svibnja, a njenoj izvedbi pjesme “Tick-Tock” u roterdamskoj Ahoy Areni prethodili su i zamijećeni videoisječci s proba, koji su se istovremeno našli na 1. i 2. mjestu YouTube trending liste u Hrvatskoj, dok je snimka nastupa u polufinalu do danas pogledana više od 2,8 milijuna puta.

Pjesmu koja je odlukom publike zasluženo ponijela i titulu Hita veljače, autorski potpisuju Branimir Mihaljević, Max Cinnamon i Tihana Buklijaš Bakić.

 

“Branimir mi nije htio poslati pjesmu preko maila, nego je htio da osobno dođem u Zagreb i poslušam pjesmu”, otkriva nam Albina kako je došlo do suradnje, a i kako su došli do toga da ubace hrvatski dio: “Ja sam bila žustro protiv toga. Ne zato što ne volim svoj jezik, nego sam mislila da nije možda prigodno za Eurosong. Ali srećom, Branimir je tu intervenirao i stvarno bio u pravu s tim hrvatskim dijelom.”
Ova studentica četvrte godine na Filozofskom fakultetu, studira engleski jezik i povijest: “Mogu se zamisliti i u toj branši, ali definitivno bih se radije voljela vidjeti u glazbi, nadam se da će mi Eurosong otvoriti neka nova vrata.”
Mlada glazbenica još se nije okušala u stvaralaštvu i kaže da joj trenutno na svim poljima cvatu ruže pa ne pronalazi inspiraciju: “Ja osobno još se nisam okušala u stvaralaštvu, nekako ne pronalazim trenutno inspiraciju iz svojih životnih situacija, a i nekako još se nisam ohrabrila u tome. Nadam se da hoću jednog dana.”

Najveća podrška su joj roditelji i dečko, a glazba joj daje mogućnost da radi na svim svojim nesavršenostima: “Daje mi tu mogućnost da budem dosta nerealna, i da sanjarim. Da onako, ne budem čvrsto na zemlji.”

Što se tiče strane glazbe, Albina najviše sluša pop, a ističe da joj se sviđa i pop s disco elementima koji se ponovno vraćaju u modu. Što se tiče domaće glazbe kaže: “Legenda za mene je naš pokojni Oliver Dragojević, netko od koga sam možda najviše naučila o glazbi…”
Pitali smo i Albinu koji je po njoj naš najveći hit svih vremena?
“Hit svih vremena… to je definitivno neka Oliverova pjesma. Za mene je to ‘Moj galebe’.”

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit lipnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 12. srpnja.