Matija Cvek: Entuzijast sam i sanjar, vjerujem u neke dobre i iskrene vrijednosti

Priopćenje za medije, Zagreb, 29. lipnja 2021.

VIDEO INTERVJU:

Matija Cvek: Entuzijast sam i sanjar, vjerujem u neke dobre i iskrene vrijednosti

“Ono što ja još volim o sebi je da sam entuzijast, sanjar i da vjerujem u neke iskrene i dobre vrijednosti. Ono što možda ne znate o meni je da sam apsolvent fizioterapije, a jednog dana možda stvarno i fizioterapeut.”

Prvu ovogodišnju nominaciju publike za prestižnu titulu hita godine osvojio je Matija Cvek s pjesmom “Ptice”.

“Nagrada publike Cesarica definitivno za izvođača znači jako puno zato što prvenstveno glasa publika, a mi živimo od publike i publika će na kraju odrediti je li pjesma dobra ili nije, odnosno je li hit ili nije, tako da sam izuzetno zahvalan, izuzetno sam ponosan”, izjavio je Matija.

Samozatajan i talentiran, Matija Cvek profilirao se u pjevača čiju svaku novu pjesmu napeto iščekujemo jer znamo da će imati priču i emociju. Matija je autor svih svojih pjesama, a nakon što je sredinom siječnja predstavio pjesmu “Ptice”, nedugo potom osvojio je Cesaricu za Hit siječnja. Mladi glazbenik je gotovo jednoglasno osvojio i simpatije stručnog žirija te premoćno odnio pobjedu i na Zagrebačkom festivalu.

“Pjesma je nastala prilično spontano, u stvari sam htio s njom da završimo krug singlova i da s njom završimo album i predstavimo album, tako da sve je jako dobro trenutno oko te pjesme”, otkriva Matija kako je nastala pjesma,

Cvek, zajedno s Alanom Dovićem, i autorski potpisuje pjesmu “Ptice”. “Autorski tim Dović – Cvek ja bih rekao funkcionira baš jako dobro, tu je prvenstveno jako puno razumijevanja, dakle puno slušanja. Alen je izuzetno ažuran, izuzetno kreativan, talentiran, fenomenalan muzičar.”

Matija Cvek u travnju je predstavio i svoj prvi album „Izbirljivo i slučajno“ i kaže da je vrlo ponosan na njega te da je ispunio svoj dječački san. Glazbenik se nada da će publici uskoro moći predstaviti novi album i uživo.
“Nadam se da ćemo uskoro početi svirati, da će nam epidemiološka situacija biti povoljnija i bolja!” optimistično je rekao.

Za kraj, pitali smo Matiju koji je po njemu najveći hit svih vremena?

“Najveći hit svih vremena… kod nas mislim da je “Cesarica” možda naš stvarno najreprezentativniji hit i najveći hit kojeg imamo.”

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit lipnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 12. srpnja.