Gibonni s pjesmom "Kiša (Z'naab)" u finalu Cesarice​

Priopćenje za medije, Zagreb, 29. lipnja 2021.

HIT SVIBNJA:

Gibonni s pjesmom "Kiša (Z'naab)" u finalu Cesarice

Glasovanje za peti po redu mjesečni hit je završilo i još jedna pjesma nominirana je u finale izbora za Cesaricu.

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: “8 slova” u izvedbi Zaprešić Boysa i Opće Opasnosti, “Kiša (Z’naab)” koju izvodi Gibonni, “Ljubav ne odustaje” u izvedbi Danijele Martinović, pjesme “Putujemo i kad stojimo” koju izvodi Massimo te “Sna’ću se ja” u izvedbi Doris Dragović.

Za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma “Kiša (Z’naab)” koju izvodi Gibonni, koji je ujedno i autor pjesme.

Nakon što je prvim singlom ‘Kiša (Z’naab)’ munjevito poharao regionalni eter, potvrdivši, kao i svaki put do sada, da je autor i izvođač čije nove pjesme vrijedi čekati, Gibonni je prije nekoliko dana izdao i najavljeni EP “U po’ ure”.

“U po’ure” otvara upravo “Kiša”, stadionska rock himna, koja je sad već pridodana popisu njegove bogate kolekcije hitova, u kojoj svojim prepoznatljivim rukopisom Gibonni spaja Dalmaciju i Afriku, čemu je pridonio gostujući glazbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala ‘masinqo’, te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

Glazbu i tekst potpisuje Zlatan Stipišić Gibonni, a aranžman zajednički s Nikšom Bratošom, koji je ujedno zaslužan i za produkciju.

“Inamorana – zaljubljena je lijepa i sjetna pjesma, ali i simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite“, objašnjava Tonči i nastavlja: “Trenutno je u procesu završetak Grašinog albuma i kako smo stalno zajedno u studiju, svako malo bih pjevao ono što sam pisao za njega i tako upropastio stvar, a on je htio pjevati nešto što sam ja pisao za sebe. Zato smo se našli na pola puta.”

“U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam glazbenik koji je sklon duetima, no suradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska, pa tako ni ovo ne mogu nazvati suradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja“, dodaje Petar Grašo.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Hit lipnja bit će predstavljeno u ponedjeljak 12. srpnja.