Priopćenje za medije, Zagreb, 14. lipnja 2021.

HIT SVIBNJA ZA HIT GODINE

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Ovogodišnjim finalistima Cesarice – Matiji Cveku, Albini i Marku Kutliću pridružili su se i Tonči Huljić i Petar Grašo s pjesmom “Inamorana”. Hit travnja autorski potpisuju Vjekoslava i Tonči Huljić.

Nastavljamo utrku za najveću glazbenu nagradu publike! U konkurenciji za Hit svibnja su pjesme:

 

8 slova – Zaprešić Boys feat. Opća Opasnost
Kiša (Z’Naab) – Gibonni
Ljubav ne odustaje – Danijela Martinović
Putujemo i kad stojimo – Massimo
Sna’ću se ja – Doris Dragović

 

„Za ovaj pandemijski Euro htjeli smo napraviti nešto posebno, naš autorski tim prionuo je poslu i nastala je ‘8 slova’. Pjesma je poslana ekipi iz Županje uz ideju da upravo ta pjesma bude naša prva zajednička suradnja. Njima se na prvu svidjela i svi smo krenuli u realizaciju ovog velikog projekta“, izjavili su Zaprešić Boysi.

“Kiša”, koja nosi i podnaslov ‘Z’Naab’, što je etiopski naziv za kišu, velika je pop pjesma, majstorski skrojenih stihova, koja svojim himničnim refrenom kao stvorenim za zborsko pjevanje publike priziva, ne kišu, nego, nadamo se, i skori povratak velikih koncerata. Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis “Kiša” je, kako i sam Gibonni kaže: “spoj Dalmacije i Afrike”.

“Zaista sam čitavim svojim bićem uvjerena da me ta pjesma stvarno tražila, a ja sam je dugo čekala i napokon smo se zagrlile! Kad se dogodi tako velika pjesma onda to znaš od prvog trenutka. Razum može odabrati drugačije, no srce uvijek ispravno osjeća“, izjavila je Danijela Martinović.

“Ova pjesma svojevrsna je posveta vremenu u kojem živimo i drago mi je da je Gonzo uspio dati joj i vizual koji ocrtava njezinu emociju. Mislim da su Aljoša, Ivan i Nenad napravili jednu predivnu numeru koja će nas uvijek podsjetiti na ono najvažnije u našim životima, hvala im”, rekao je Massimo.

 

Doris Dragović kaže da su ona i Ivan Huljić ovu pjesmu dugo pripremali i da je bila pravi izazov: “Ponovno jedna životna tema koju svi mi živimo svaki dan, ali zahvaljujući Vjekoslavi Huljić, izrečena na poseban poetski način.”

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.