Priopćenje za medije, Zagreb, 12. travnja 2021.

POČELO GLASOVANJE ZA HIT OŽUJKA

Novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Pod motom ‘Moj glas za hit godine‘ i druga pjesma nominirana je u finale izbora za hit godine. Pjesma “Tick-Tock” koju izvodi Albina, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2021., ponijela je titulu Hita veljače i tako ušla u finale ovogodišnje nagrade publike. Pjesmu autorski potpisuju Branimir Mihaljević, Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon.

Utrka za Cesaricu se nastavlja, a u konkurenciji za novi mjesečni hit su pjesme:

Budi moja noć – Marko Kutlić
Nema pravila – KUKU$
Ostani tajna moga života – Jure Brkljača
Ovo je ljubav – Kameny feat. Vanna
Pepeo – Gina

„Sretan sam što nakon skoro godinu dana izlazim s novom pjesmom iza koje mogu stati glavom i bradom. Drago mi je da sam na njoj imao priliku surađivati s Damirom i Vjekoslavom. Pjesma je drugačija od onog što sam do sada radio jer sam još uvijek u potrazi za zvukom koji me najbolje opisuje. Sama pjesma govori o osjećaju koji je većina ljudi imala priliku jednom u životu osjetiti, a to je onaj osjećaj kad čezneš za nekim, a nemaš mu/joj to hrabrosti reći”, izjavio je Marko.

U ovim čudnim vremenima htjeli bi poručiti svima da uvijek ima nade i da nakon svake kiše dođe sunce. Vrijeme je da podsjetimo ljude na neke osnovne vrijednosti u životu. Lako se izgubiti u ovom sivilu velegrada, ali ne smijemo zaboraviti da ljubav nema pravila“izjavili su dečki iz KUKU$a.

Jure Brkljača kazao je kako ima jaku vjeru u pjesmu “Ostani tajna moga života” hrabro istaknuvši da bi mogla postati i svojevrstan klasik, te da će svakako ostaviti pečat na njegovoj karijeri. “Želim se zahvaliti Miroslavu Rusu kao i dirigentu Josipu Cvitanoviću na aranžmanu”, rekao je.

Nakon što je napravio remix njenog hita “Kad smo se voljeli”, Vanna je prihvatila suradnju na još jednoj pjesmi s kojom je DJ Kameny najavio svoj album prvijenac jednostavno nazvan “Album”“Album je objavljen za Dan žena i zaista sam bio sretan zbog činjenice što ga je upravo Vanna i pjesma “Ovo je ljubav” najavila”rekao je Kameny.

“’Kako da si dozvolim da uzmem se i otplovim kad mislim da tonem prije nego zaronim?’ U jednom trenutku uspjela sam ovaj osjećaj pretvoriti u stihove, na koje je došla glazba u kojoj sam ostavila sve svoje emocije. Trebala mi je hrabrost da to podijelim s vama”, izjavila je Gina predstavljajući pjesmu “Pepeo”koju od milja naziva “himna hrabrosti”.

Utemeljitelj nagrade Cesarica i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez. Nagradu za hit 2020. godine osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela s pjesmom „Ova ljubav“ koju autorski potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje. Godinu prije toga nagrada je pripala Franki za pjesmu „Sve dok sanjaš“ koju autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Cesaricu za hit 2018. godine osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić, a prvu Cesaricu odnijela je Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“ autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2021. saznati ćemo na završnoj svečanosti pete dodjele nagrade Cesarica koja će se održati u siječnju 2022.