HIT PROSINCA: Opća opasnost – “Da je Bog dao”

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za Hit prosinca, publika je odabrala i posljednje finaliste ovogodišnje Cesarice – nagrade publike za hit godine.

Podsjetimo, u prosincu je publika glasovala za: Opću opasnost i pjesmu “Da je Bog dao”, Antonelu Doko, Nenu Belana i Igora Geržinu i pjesmu “Ella e”,  klapu Rišpet i pjesmu “Kucaj srca tvoga”Marka Kutlića i pjesmu “Sam protiv svih” te Ivanu Kovač i pjesmu “Srećo i tugo”.
Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma „Da je Bog dao“ koju izvodi Opća opasnost, a autorski potpisuje Mario Vestić.

Hrvatski rock veterani, Opća opasnost, već su poznati po hitoidnim rock baladama, a prije nekoliko mjeseci oduševili su sve ljubitelje njihovog zvuka pjesmom „Da je Bog dao“ koja je pravi nasljednik već etabliranih balada poput „Jednom kad noć“, „Pobjeg’o sam“, „Za svaku tvoju suzu“ i „Tvoje ime čuvam“.

I za novu pjesmu je glazbu i tekst radio dugogodišnji suradnik i prijatelj benda Mario Vestić, dok je Opća opasnost radila zajedno na aranžmanu. Sve je snimano, miksano i producirano u Studiju „MAK“ u Gradištu kod Branimira Jovanovca – Banija. Još jedan dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće opasnosti, Marko Zeljković, režirao je videospot, a zajedno s Ivicom Vranjićem radio je i na kameri, dok iza produkcije stoji Six Nine Studio.

Spot je sniman u velikoj industrijskoj hali i pogonu tvrtke Đuro Đaković u Slavonskom Brodu, koja je samo za ovu prigodu postala velika rock pozornica.

Foto: promo
Svi finalisti nagrade Cesarica bit će predstavljeni u specijalnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr koja će se emitirati 31. prosinca, kada će započeti i finalno glasovanje za sve nominirane pjesme u konkurenciji za Hit godine.

Glasovanje će se odvijati putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica i Viber javnog profila Cesaricahttps://chats.viber.com/cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Pjesme nominirane za Cesaricu – Hit godine su: